LESBRIEF - Woeste Willem Voorlezen met Verhaalbegrip

Met deze lesbrief ga je betekenisvol aan de slag om deze klassieker van Ingrid & Dieter Schubert tot leven te brengen. Geef niet alleen het prentenboek cadeau, maar zorg ook voor verdieping van het verhaalbegrip bij de kinderen.


VERHAALBEGRIP

Woeste Willem is een fantastisch prentenboek waar al veel lessen voor zijn ontwikkeld. Je zou denken, wat kan daar nog aan toegevoegd worden? Bij de campagne kun je een lesbrief downloaden met lessuggesties: een overdruk uit het boek Spelen met prentenboeken. De verwerkingen zijn gebaseerd op elementen uit het boek, maar iets minder op het ontwikkelen van verhaalbegrip.

LEES met LOES heeft een lesbrief ontwikkeld waarin juist aandacht is besteed aan de diepere lagen in het verhaal.

LESBRIEF

De lesbrief bevat een stukje theorie over verhaalbegrip, verhaalanalyse en het ontwikkelen van een voorleespatroon en het toepassen van leesstrategieën. Je werkt zo tegelijkertijd aan begrijpend luisteren, leesbeleving én het vergroten van de literaire competentie van de kinderen.

In 5 voorleessessies is stap-voor-stap uitgewerkt hoe je elke keer een ander aspect van het verhaal belicht en je kunt zorgen voor betekenisvolle verwerking. Je duikt dan samen steeds dieper het verhaal in en laat kinderen elke keer weer nieuwe ontdekkingen doen.


_____________________

Voorkant lesbrief Woeste Willem Voorlezen met Verhaalbegrip_____________________

BESTELLEN

De lesbrief van 20 pagina's is gedrukt op stevig papier.

Losse exemplaren zijn voor
€ 9,95 te bestellen (of samen met een verhalentas) bij kinderboekwinkel de Kleine Kapitein.

Vanaf 10 stuks kun je de lesbrief met korting bestellen bij LEES met LOES. Als je een mailtje stuurt met het gewenste aantal, dan maak ik een berekening.


Binnenkort verschijnen lesbrieven
Voorlezen met Verhaalbegrip over:

  • Mama kwijt van Chris Haughton 
  • Ik ben bij de dinosaurussen geweest van Floor de Goede & Edward van de Vendel (past goed in het thema van de Kinderboekenweek 2020)