(VOOR)LEZEN MET VERHAALBEGRIP

Wil je als leesconsulent of leerkracht meer halen uit prentenboeken, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je werken aan leesbeleving en het vergroten van verhaalbegrip van de leerlingen, maar weet je niet hoe? Maak dan gebruik van de lesbrieven (Voor)Lezen met Verhaalbegrip van LEES met LOES. Met een theoretische onderbouwing neem ik je aan de hand mee om praktisch aan de slag te gaan. Zo zorg je voor verdieping, verrijking en verbazing. Je maakt herhaald (voor)lezen leuker EN interessanter, voor jezelf en de kinderen. Momenteel zijn er 3 lesbrieven gemaakt.

Bestel een pakket voor het hele team of je hele werkgebied:
25 ex. voor € 159
 
(30% korting) of 10 ex. voor € 69 (24% korting)!! 
Combinatie van titels is mogelijk.
Prijzen excl. btw en verzendkosten.

NIEUW

Binnenkort is Max en de Maximonsters met korting in je eigen boekhandel te koop via de campagne Geef een Prentenboek cadeauBereid je er alvast op voor met de lesbrief vol inspiratie voor zowel onder- als bovenbouw. 

Altijd al de Vertel eens-aanpak van Aidan Chambers willen doen? Dit is er echt HET geschikte prentenboek voor. In de lesbrief leer je er meer over.... en nog veel meer. Als je deze lesbrief gebruikt doe je nieuwe ontdekkingen en ga je echt van dit prentenboek houden. 


VERHAALBEGRIP

De prentenboeken bevatten genoeg elementen om verdiepend mee aan de slag mee te gaan. Bij Woeste Willem is dat bijvoorbeeld personage- ontwikkeling: Willem lijkt stoer, maar is dat eigenlijk niet en het jongetje Frank is stoerder dan hij denkt. Zo zitten er meer tegenstellingen in het verhaal.

In het prentenboek Ik ben bij de dinosaurussen geweest speelt het jongetje uit het verhaal de hoofdrol in het boek dat hij zelf vasthoudt. Hoe leuk is dat? 

En Max en de Maximonsters is zo rijk dat je er met iedere leeftijdsgroep mee aan de slag kunt. 

LESBRIEF

Elke lesbrief bevat theorie over verhaalbegrip, verhaalanalyse, het ontwikkelen van een voorleespatroon en het toepassen van leesstrategieën. Je werkt daarmee tegelijkertijd aan begrijpend luisteren & kijken, leesbeleving én het vergroten van de literaire competentie van de kinderen.

In 5 voorleessessies is stap-voor-stap uitgewerkt hoe je elke keer een ander aspect van het verhaal belicht. Zo duik je steeds dieper het verhaal in en zoek je samen naar de betekenis van het verhaal. 

Met betekenisvolle verwerking zorg je er vervolgens voor dat kinderen bezig zijn met het verhaal en zo spelenderwijs stappen zetten in hun literaire ontwikkeling.

BESTELLEN

De lesbrieven van 20 of 24 pagina's zijn gedrukt op stevig papier, zodat je ze lang kunt bewaren.

Losse exemplaren zijn voor € 9,95 (incl btw) te koop bij kinderboek-winkel de Kleine Kapitein.

Of bestel hier een pakket met de 3 verschillende lesbrieven voor € 25 (excl. btw en verzendkosten).


Reactie van een school op het gebruik van de lesbrief over Woeste Willem:
De informatie over de karakterontwikkelingen van Willem en Frank waren toch wel nieuw voor ons, niemand had eigenlijk het boek op die manier van tevoren zo bekeken, dus dat was nieuw en verrassend. Voor de kleuters was het nog best pittig om dit uit het verhaal te halen. Met de gerichte vragen die jij had gemaakt lukte het wel, maar in sommige groepen moest je er echt wat meer op aansturen. Het was wel mooi om te merken dat de kinderen helemaal in het verhaal meegingen, ook omdat je het dan herhaald voorleest, maar toch iedere keer een andere invalshoek bij hebt. 

Reactie op de lesbrief Max en de Maximonster:
Ik was erg onder de indruk. Allereerst schitterend vormgegeven en gedrukt op dik papier en daarnaast inhoudelijk heel duidelijk. Voor verschillende leeftijdsgroepen biedt zij boeiende, diepgaande suggesties om met het boek (en de verfilming) te werken.